Post Produktion

I Kling Klang Studiet råder vi over de fysiske rammer, analoge og software mæssige værktøjer der skal til for at gøre din post production bedst mulig. Alle film har behov for et gennemarbejdet lyddesign. Lyden skaber det unikke og de stemninger, der kan være svære at kommunikere med billeder.

Lyddesign og postproduktion lyden sikrer, at den originale lyd fra filmproduktionen er af optimal kvalitet og den ønskede effekt opnås. På 3D animationsfilm skabes lyddesignet ‘fra bunden’ idet der ikke findes en ‘naturlig lyd’. 3D animationsfilm har ingen lyd, og lyddesignet skabes derfor helt fra bunden.

Mange naturlige lyde forvrænges i optagelsen, og der er ofte brug for at redesigne lydene eller genskabe dem via et lydeffekt bibliotek, så de lyder naturligt.  Alt fra 'fodtrin i grus' til stepdans, smasken, uret der tikker i baggrunden, fuglefløjt og skibet, der tuder i havnen. Alle lyde klippes og redigeres og når lyddesignet er færdigproduceret,  er det svært at forestille sig, at udgangspunktet var en ‘stum film’ eller en film med et ubrugeligt lydspor.

Eksempel 'Time Changes' YouTube reklame for Let's Move You: